DO KUCHYNĚ
Právě jste otevřeli dřevěnou skříňku v kuchyni.
Na policích stojí v řadách spousta keramického nádobí:
Hrnky, šálky, talíře a misky. Tácy, mísy, mixovací misky, máslenky i cukřenky. Tam dole jsou zapékací mísy a hrnce na kvašenou zeleninu.
Keramika a nádobí k sobě prostě patří. Už naše babičky věděly, že v kamenině si jídlo udrží dlouho svou teplotu. Vychladlý pokrm se dá v keramice jednoduše přihřát na kamnech,
v troubě i v mikrovlnce. Po jídle umyjete ručně i v myčce.
Keramiku točím ručně na hrnčířském kruhu. Glazury, do kterých své výrobky "oblékám" si připravuji podle vlastních receptur.
Všechny kousky z mé dílny jsou vypáleny při vysoké teplotě kolem 1280 stupňů Celsia.
Vše je funkční a zdravotně nezávadné.